NASZE WYPRAWY 

Ewa Gnacik & Dorota Gnacik 

POWRÓT

Wykonanie:

Na talerzu ułożyć liście sałaty. Pokroić na połówki pomidorki koktajlowe, ułożyć na sałacie, pokroić w półplasterki zielonego ogórka, dodać do pomidorków. Pstrąga podzielić na części i zwinąć w ruloniki, poukładać na sałacie pomiędzy pomidorami. Dodać pokrojone w półksiężyce awokado. Przyozdobić dużym kleksem gęstego jogurtu greckiego, posolić i popieprzyć do smaku.

Podawać z dobrej jakości oliwą z oliwek, cząstkami cytryny i ciepłymi grzankami.

Smacznego !  

Wędzonego na zimno pstrąga można zastąpić łososiem, ponieważ pstrąga trudno kupić, w sklepach dostępne są najczęściej wędzone na ciepło całe ryby…

Składniki:

Wędzony na zimno pstrąg ok. 150 g

Awokado

0,5 zielonego ogórka

Kolorowe pomidorki koktajlowe, zielona sałata strzępiasta

Sól, pieprz

Oliwa z oliwek

Cytryna

 

Sałatka z wędzonym pstrągiem i awokado

 

Prosta sałatka z wędzonym na zimno pstrągiem, awokado, zielonym ogórkiem i pomidorkami, jaką miałam okazję zjeść w RPA w miasteczku Sabi, w drodze do Parku Narodowego Krugera.

 

NASZE WYPRAWY 

Ewa Gnacik & Dorota Gnacik 

Niech podróżni odnajdą szczęście tam, dokąd się udają. Niech bez żadnego wysiłku osiągną to,

co zaplanowali. A po bezpiecznym powrocie ... niech połączą się w szczęściu ze swymi bliskimi.
(Dalailama XIV, 7 lat w Tybecie)